ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σουλτς: Η Ευρώπη σάς άκουσε

Μ. Σουλτς: Η Ευρώπη σάς άκουσε

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος με τις περισσότερες συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή του στη Realnews, μίλησε για το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος, για το αν θεωρεί τον νέο πρωθυπουργό αξιόπιστο συνομιλητή ενώ εκφράζει την ανησυχία του για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

«Η Ευρώπη σας άκουσε» λέει χαρακτηριστικά στη Real news ο Μάρτιν Σουλτς, εξηγώντας πως κανείς δε θεωρεί πως έγιναν οι εκλογές και μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Το δεύτερο μήνυμα αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να ακυρώσει τα μνημόνια και να δια πραγματευτεί από μηδενική βάση: «Τα προβλήμνατα είναι καλύτερα να αντιμετωπιστούν όχι σκίζοντας το πρόγραμμα και αρχίζοντας απ' την αρχή αλλά χτίζοντας πάνω στην καλή δουλειά που έχει ήδη γίνει. Στοιχεία του σχεδίου για την Ελλάδα μπορούν να αναθεωρηθούν αλλά το μεγαλύτερο μέρος του είναι λογικό και πρέπει να μείνει ως έχει», λέει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Στο αν θεωρεί τον πρώην αντίπαλό του στην κούρσα για την προεδρία της Κομισιόν αξιόπιστο συνομιλητή, ο κ. Σουλτς αποφεύγει να απαντήσει ευθέως: «Ο πρωθυπουργός είναι ένας άνθρωπος με ξεκάθαρες προτεραιότητες και αξίες αλλά γνωρίζει επίσης τι σημαίνει να είναι κανείς ρεαλιστής και λογικός. Η συνάντηση μαζί του με έπεισε ακόμη περισσότερο γι' αυτό. Υπ' αυτήν την έννοια, είμαι πεπεισμένος πως μπορεί να είναι κάποιος με τον οποίο μπορούμε όλοι να συνεργαστούμε εποικοδομητικά».

Ο κ. Σουλτς δεν κρύβει την έκπληξή του αλλά και την ανησυχία του για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ο οποίος, όπως λέει, αν δεν αντιληφθεί την ανάγκη για ρεαλισμό, μπορεί να αποδειχτεί εύθραυστος.

Σχετικές ειδήσεις