ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης για συνέντευξη στο BBC: Παρά το κρύο ήταν… διασκεδαστικό!

Βαρουφάκης για συνέντευξη στο BBC: Παρά το κρύο ήταν… διασκεδαστικό!

Τις τελευταίες ώρες, τόσο στο... εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ασχολούνται με το τι έγινε στην επίσκεψη του Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα, αλλά και με όσα ακολούθησαν. Αποκορύφωμα; H συνέντευξη, φυσικά, του Ελληνα ΥΠΟΙΚ στο BBC2!

O υπουργός Οικονομικών, κατά τη συνομιλία του με τη δημοσιογράφο ανέβασε... στροφές για την ανακρίβεια του ρεπορτάζ και την αγένεια της, σε ένα ήδη ιδιαίτερα επιβαρυμένο κλίμα από τα απόνερα της αντίδρασης του Ευρωπαίου αξιωματούχου.

Παρόλα αυτά, ο πρωταγωνιστής του περιστατικού και αποδέκτης της προσβολής Ντάισελμπλουμ, αντιμετώπισε με χιούμορ και την άκομψη επίθεση του BBC.

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του blog, χαρακτήρισε τη συνέντευξη «διασκεδαστική παρά τον κρύο άνεμο».

Παράλληλα, δηλώνει ότι του προκάλεσε αποτροπιασμό το μέγεθος της ανακρίβειας του ρεπορτάζ που πλαισίωνε τη συνέντευξη «για να μην αναφερθώ στη σημαντική αγένεια της οικοδέσποινας», όπως γράφει χαρακτηριστικά.

varoufakis

Ο κος Βαρουφάκης ως κύριο πρόσωπο πλέον στις εξελίξεις θα βρίσκεται σε συνεχή κινητικότητα...

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι εκτάκτως μεταβαίνει στο Παρίσι συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Και γι αυτό το ταξίδι, για την ακρίβεια για την αλλαγή του προγραμματισμού του, οι διαροές περίσσεψαν. Πληροφορίες έκαναν λόγο ότι η αλλαγή στο πρόγραμμα του κ. Βαρουφάκη προέκυψε μετά το επίσημο δείπνο που είχαν οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας χθες.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του κυρίου Βαρουφάκη, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη DW, η αλλαγή του ραντεβού ήταν έκτακτη για τον νέο Ελληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ύστερα από κώλυμα στο πρόγραμμα του Μισέλ Σαπέν για τη συνάντηση της Δεύτερας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό θα έφευγε την Κυριακή πρώτα για το Λονδίνο και στη συνέχεια θα πήγαινε σε Παρίσι και Ρώμη για να συναντήσει τους ομόλογούς τους υπουργούς.

Η συνάντηση το απόγευμα της Κυριακής πάντως είναι σημαντική και για τις δύο πλευρές, αφού ο Σαπέν, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, θέλει να μεσολαβήσει με τη γερμανική κυβέρνηση και πρέπει να γνωρίζει απολύτως τις ελληνικές θέσεις.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας (17:00 ώρα Γαλλίας), ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου στις 19:30 ώρα Έλλαδας (18:30 ώρα Γαλλίας), ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Σχετικές ειδήσεις