ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη της Handelsblatt: Ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα

Αποκάλυψη της Handelsblatt: Ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», επικαλείται κύκλους της ΕΕ, και αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιθυμεί την κατάργηση της τρόικας για την Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα ότι «πρέπει άμεσα να βρεθεί μία εναλλακτική λύση».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πιο ήπια στάση της ελληνικής πλευράς τις τελευταίες ημέρες οδήγησε τον Γιούνκερ σε αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι η κατάργηση της τρόικας είναι ένα από τα βασικά αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η κατάργηση της τρόικας και η αντικατάστασή με της με ένα άλλο σχήμα και ενδεχομένως με ένα άλλο όνομα, θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένα πρώτο βήμα προς την νέα ελληνική κυβέρνηση, εφόσον αυτή δεσμευθεί να τηρήσει μέχρι τελείας τις συμφωνίες της Ελλάδας για την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», αναφέρει το δημοσίευμα.

Θυμίζουμε ότι σημερινό (01/02/2015) ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα Grexit, όσο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σχετικές ειδήσεις