ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Η Μέρκελ... αποφεύγει τον Τσίπρα

Bloomberg: Η Μέρκελ... αποφεύγει τον Τσίπρα

Να αποφύγει μια ευθεία αντιπαράθεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άνγκελα Μέρκελ δεν επιδιώκει να έρθει σε άμεση επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα και είναι σχεδόν απίθανο να επιδιωχθεί μια διμερής επαφή κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα πάντα με Γερμανό αξιωματούχο, ο στόχος της καγκελάριου είναι να δείξει στον Τσίπρα πως είναι απομονωμένος στην Ευρώπη.

Επιπλέον η κ. Μέρκελ εξακολουθεί να βλέπει μικρό χώρο για ελιγμούς έτσι ώστε να παρέχει περαιτέρω στήριξη στην Ελλάδα, ενώ είναι και αρκετά επιφυλακτική ως προς τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί να αυξήσει τα έσοδα από τους φόρους κυνηγώντας πιο αποτελεσματικά τη διαφθορά και την αύξηση των φόρων στα υψηλά εισοδήματα.

«Η Γερμανία θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες που επλήγησαν από την κρίση, με την προϋπόθεση πως και αυτές οι χώρες θα προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και σε προσπάθειες αποταμίευσης», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της η γερμανίδα καγκελάριος.

Σχετικές ειδήσεις