ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος: Συνάντηση Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

Κύπρος: Συνάντηση Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

Το έργο της κυπριακής εκκλησίας εξήρε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, εκφράζοντας την ευχή να συνεχίσει το κοινωνικό της έργο προς όφελος των αδύναμων στρωμάτων του λαού.

Μετά τη συνάντηση που κράτησε κάτι λιγότερο από μισή ώρα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Τόνισε ακόμη ότι οι θρησκείες είναι για να ενώνουν τους λαούς και όχι για να τους χωρίζουν και ευχήθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια για τον αναγκαίο διαθρησκευτικό διάλογο, σε μια εποχή όπου το θρησκευτικό μίσος οδηγεί σε περιπέτειες.

Οι πεφωτισμένοι πνευματικοί ηγέτες, είπε, πρέπει να προτάσσουν τα στήθη στο μίσος, γιατί οι θρησκείες είναι για ενώνουν και όχι να χωρίζουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την επίσκεψή του και εξέφρασε την ευχή να πετύχει, γιατί η επιτυχία του θα είναι, τόνισε, επιτυχία του ελληνικού λαού.

Ευχόμεθα, είπε, η μητέρα πατρίδα να ανεβαίνει συνεχώς και να βρει το δρόμο τηςμ ώστε πλέον να μην πεινάσει κανείς στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο.

Πηγή: ikypros.com

Σχετικές ειδήσεις