ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσόστομος σε Τσίπρα: Εύχομαι να πετύχετε στο έργο σας

Χρυσόστομος σε Τσίπρα: Εύχομαι να πετύχετε στο έργο σας

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στη Μεγαλόνησο.

Ο κκ Χρυσόστομος Β' ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την επίσκεψή του και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του.

«Εύχομαι να πετύχει στο έργο του, γιατί η επιτυχία του θα είναι επιτυχία του ελληνικού λαού», είπε ο Πρωτοσύγκελλος της Κυπριακής Εκκλησίας.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ενώ τον ευχαρίστησε διότι «η Κυπριακή Εκκλησία στάθηκε στο πλάι των πιο αδύναμων της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση και από πολιτικές επιλογές που αδίκως ταλαιπώρησαν την πλειονότητα της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων στην Ελλάδα, όπως πιστεύω συμβαίνει και στην Κύπρο σε ένα μεγάλο βαθμό».

Παράλληλα ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχήθηκε στον Μακαριότατο να συνεχίσει την προσπάθεια για να έχει η Εκκλησία της Κύπρου μια σημαντική αναφορά σε κοινωνικό έργο, το οποίο έχει ανάγκη και ο κυπριακός και ο ελληνικός λαός. «Κυρίως όμως να συνεχίσει και την προσπάθεια για τον αναγκαίο διαθρησκευτικό διάλογο, σε μια εποχή όπου το μίσος το θρησκευτικό μας οδηγεί σε περιπέτειες με την άνοδο του φονταμενταλισμού και του φανατισμού και οι πεφωτισμένοι πνευματικοί ηγέτες πρέπει να προτάσσουν τα στήθη στο μίσος, διότι οι θρησκείες είναι για να ενώσουν τους λαούς και όχι για να τους χωρίσουν».

Ο κ. Τσίπρας εξήρε επίσης το έργο του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β' «για να μπορεί σε όλη την Κύπρο να διατηρηθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ορθοδοξίας και σε κάθε σημείο της Κύπρου να μπορούν οι χριστιανοί ελεύθερα να θρησκεύονται.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου και έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών:

«Το όραμα των αγωνιστών της ελευθερίας για μία Κύπρο ενωμένη και ελεύθερη από στρατεύματα κατοχής παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Το ίδιο και ο πόθος μας να δούμε τον κυπριακό λαό ελεύθερο και ενωμένο ξανά να κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία».

Σχετικές ειδήσεις