ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγινε η πρόταση στον Αλβανίας Αναστάσιο για τη θέση του Προέδρου!

Έγινε η πρόταση στον Αλβανίας Αναστάσιο για τη θέση του Προέδρου!

Ο φωτισμένος Ιεράρχης απάντησε αρνητικά.

Πρώτο το Newsbomb.gr είχε αναφερθεί στην πρόταση που είχε συζητηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πριν απ' τις εκλογές, να προταθεί για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ένας φωτισμένος, προοδευτικός Ιεράρχης, ο Αλβανίας Αναστάσιος.

Επρόκειτο για μια πρόταση υπέρβασης, ρηξικέλευθη, μια πρόταση που ξεπερνά τα στενά όρια της πολιτικής και δείχνει διάθεση όχι απλώς συναίνεσης, αλλά –κυριολεκτικά- ενότητας του Έθνους, αφού ο φωτισμένος αυτός Ιεράρχης έχει επιτελέσει έργο κοινωνικό, εθνικό και μάλιστα σε εποχές πολύ δύσκολες για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και με υγεία επισφαλή.

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, σε συνδυασμό με τη βούλησή του να συνεχίσει εκεί όπου έχει ταχθεί το κοινωνικό και εθνικό του έργο, τον οδήγησαν –όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας - να αρνηθεί τελικά την πρόταση που του έγινε.

Διότι πράγματι του έγινε πρόταση και μάλιστα δύο φορές, πριν και μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη.

Την πρώτη φορά, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγινε βολιδοσκόπηση, μέσω στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολείται με τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας και τη δεύτερη ημιεπίσημη πρόταση.

Αλλά και τις δύο φορές η απάντησή του, όπως προαναφέραμε, ήταν αρνητική, με την επίκληση των λόγων που αναφέρουμε παραπάνω.

Αυτό βέβαια δείχνει, ότι το θέμα της τελικής πρότασης της κυβέρνησης για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έχει ακόμα κλείσει.

Βέβαια παραμένει φαβορί ο Δημ. Αβραμόπουλος (το θέμα θα συζητηθεί στη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Γιούνκερ), αλλά οι τελικές, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα...

Σχετικές ειδήσεις