ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανική εκπομπή αναλύει αν οι Έλληνες είναι «αχάριστοι αργόσχολοι»

Γερμανική εκπομπή αναλύει αν οι Έλληνες είναι «αχάριστοι αργόσχολοι»

«Είναι οι Έλληνες αχάριστοι και αργόσχολοι», η εκπομπή MONITOR του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD αναλύει του μύθους που υπάρχουν για τη χώρα μας.

Μύθος: Οι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους.

Στο σχολιασμό υπήρξε δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από τις 27 Ιανουαρίου, στην οποία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνιζε ότι έχει προσφέρει στην Ελλάδα μεγάλη βοήθεια για την ανάπτυξη ενός αποδοτικού φορολογικού συστήματος, αλλά η χώρα δεν την αξιοποίησε.

Μύθος: Η Ελλάδα έχει διογκωμένο δημόσιο τομέα.

Όπως αναφέρει το ARD, η χώρα έχει πράγματι περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους από τη Γερμανία, αλλά πολύ λιγότερους από άλλες χώρες όπως η Δανία, η Σουηδία και το Λουξεμβούργο. «Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό τα τελευταία χρόνια. Στη Γερμανία, κόβουμε διαρκώς δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να μην κάνουμε τέτοιες δραματικές μειώσεις», σημειώνει ο καθηγητής Γκούσταβ Χορν.

Στο μικροσκόπιο και η πρόθεση της νέας κυβέρνησης να επαναπροσλάβει 9.000 δημοσίους υπαλλήλους. «Θέλει να γυρίσει πίσω το χρόνο;», λέει για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά αμέσως ξεκαθαρίζει το τοπίο: «Πρόκειται για υπαλλήλους που απολύθηκαν χωρίς νομική βάση. Είναι 9.000 από τους συνολικά 220.000 που έχουν φύγει από τις υπηρεσίες τους τα τελευταία χρόνια».

Τέλος, το ARD εξέτασε και το μύθο ότι οι Έλληνες έχουν κάνει ελάχιστες μεταρρυθμίσεις. Tο γερμανικό δίκτυο έκανε αναφορά στην κατάταξη του ΟΟΣΑ για τη μεταρρυθμιστική πρόοδο της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία η χώρα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από άλλες που είναι σε κρίση, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία. Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις αναμένεται να υλοποιηθούν από τη νέα κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr