ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προγραμματικές δηλώσεις: Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το Ασφαλιστικό

Προγραμματικές δηλώσεις: Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το Ασφαλιστικό

Την ανάγκη διάσωσης της κοινωνικής ασφάλισης έθεσε ως προτεραιότητα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις προγραμματικές δηλώσεις.

«Η νέα κυβέρνηση φέρνει μία νέα αντίληψη για το ρόλο του κοινωνικού κράτους, η οποία θέλει να εξισορροπήσει τις ανισότητες που δημιουργεί η ελεύθερη αγορά» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θα δοθεί τεράστια σημασία στη διεύρυνση του κοινωνικού κράτους.

Επίσης, προανήγγειλε «διάσωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που δέχτηκε μεγάλο πλήγμα μετά το καταστροφικό PSI» το οποίο φόρτωσε το βάρος του «κουρέματος» στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Καμία αύξηση ορίων ηλικίας καμία μείωση επικουριών και κύριων συντάξεων» ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι δεν θα εφαρμοστούν «αυτά που υποσχέθηκε με το περίφημο email ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ο πρώην πρωθυπουργός» στην τρόικα.

Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων είναι η επαναφορά της 13ης σύνταξης ως δώρο Χριστουγέννων το 2015, για συντάξεις από 700 ευρώ και κάτω.

Ταυτόχρονα, εξήγγειλε τη δημιουργία του Ταμείου Εθνικού Πλούτου για την Κοινωνική Ασφάλιση, το οποίο θα ενισχύσει τα «λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων» με πόρους από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου.

Σχετικές ειδήσεις