ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στο Newsbomb: Δεν μπλοφάρουμε στη διαπραγμάτευση

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στο Newsbomb: Δεν μπλοφάρουμε στη διαπραγμάτευση

Σταθερές διατηρεί η ελληνική κυβέρνηση τις θέσεις και το σχεδιασμό της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε στο Newsbomb.gr, αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας περιμένει τις κινήσεις αιφνιδιασμού που θα επιχειρήσουν οι εταίροι, καθώς και τις κινήσεις για εκτόνωση της κατάστασης.

«Εμείς πάμε στη διαπραγμάτευση με ανοιχτά χαρτιά. Αν εκείνοι επιλέξουν να τραβήξουν κι άλλο το σχοινί, τότε και η Ελλάδα θα χάσει αλλά θα χάσουν και οι δανειστές», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Πρέπει να αντέξουμε στις πιέσεις που θα ασκηθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης».

Στόχος της κυβέρνησης είναι η συμφωνία σε ένα πρόγραμμα-γέφυρα που θα διασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου, μέχρι τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν πάντως πως το «πρόγραμμα – γέφυρα» δεν είναι ένα νέο Μνημόνιο με όρους και αξιολογήσεις, αλλά μια επίσημη αποτύπωση της βούλησης όλων των πλευρών για διαπραγμάτευση χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη.

«Είναι στο χέρι των Ευρωπαίων τι θα κάνουν, εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις», τόνισε ο υπουργός, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος για το Eurogroup, αν και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τη «μάχη» αυτή, δείχνοντας να συμμερίζεται τις επισημάνσεις των δημοσιογράφων ότι «μπορεί να πέσει πολύ... ξύλο στη συνεδρίαση αυτή», λόγω και της παρουσίας της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σχετικές ειδήσεις