ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανία-M. Fuchs: Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο Grexit

Γερμανία-M. Fuchs: Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο Grexit

Οι συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα ισχύουν. Δεν υπάρχει τρόπος να τις αποφύγει, ήταν η απάντηση του Michael Fuchs, συνεργάτη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) στην ερώτηση του Bloomberg για τη απόρριψη του προγράμματος λιτότητας από τον ελληνικό λαό.

Έχουμε πολύ συγκεκριμένες συμφωνίες, σχετικά με τα δάνεια και δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγει η Ελλάδα όσα έχουν συμφωνηθεί, κατέληξε. Ο δημοσιογράφος πάντως επέμενε αναφερόμενος στις δηλώσεις Τσίπρα και Βαρουφάκη και ο M. Fuchs απάντησε με τη φράση του Β. Σόιμπλε: Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Αυτό που θέλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έχει συμφωνηθεί μέχρι τώρα. Είμαστε σε πλήρη σύγκρουση αυτή τη στιγμή, συνέχισε.

Τίποτα δε δίνεται δωρεάν, τόνισε. Αλλά το αν θα υπάρξει grexit είναι κάτι που μένει να το αποφασίσουν οι Έλληνες. Εγώ, είπε και κανείς στην Ευρωζώνη, δε θέλει να δει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Θα το αποφασίσουν οι Έλληνες, ο χρόνος που τους απομένει είναι λίγος. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, συνέχισε. Από κει και πέρα δε θα υπάρχει ροή χρημάτων, οπότε θα δούμε αν είναι ικανοί να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Μπορεί να είναι σε θέση να μαζέψουν χρήματα από τους φόρους, αλλά αυτό δε θα σας το πω εγώ. Το ξέρουν οι Τσίπρας και Βαρουφάκης. Αλλά ακόμα κι αν αποφασίσουν να αποχωρήσουν από την Ευρωζώνη, εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο.

Σχετικές ειδήσεις