ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Εργαζόμαστε για την εξεύρεση αμοιβαίας λύσης για την Ελλάδα

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Εργαζόμαστε για την εξεύρεση αμοιβαίας λύσης για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για την εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες σήμερα Δευτέρα 09/02/2015, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε τεχνικό επίπεδο για να προετοιμάσει το Eurogroup της ερχόμενης Τετάρτης, ούτως ώστε να διεξαχθεί μέσα στις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Ερωτηθείς αν υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες των ελληνικών αρχών με τον πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (Eurogroup Working Group), Τόμας Βίζερ, και τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο, οι οποίοι βρέθηκαν στην Αθήνα, ο κ. Σχοινάς απέφυγε να απαντήσει.

Όπως είπε ο κ. Σχοινάς «η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της διαπραγμάτευσης και εργάζεται εποικοδομητικά με στόχο την εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η τελική απόφαση για την Ελλάδα θα ληφθεί ομόφωνα από τα 19 κράτη-μέλη της ευρωζώνης, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι «η Ευρώπη θα σεβαστεί την Ελλάδα, όσο η Ελλάδα σέβεται την Ευρώπη».
Πάντως, πηγές από την Ευρωπαική Επιτροπή, αναφορικά με την επίσκεψη Βίζερ και Κοστέλο στην Αθήνα, σημείωναν ότι υπήρξε μικρή πρόοδος στις συζητήσεις.

Σχετικές ειδήσεις