ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάγκη για αμοιβαία επωφελή συμφωνία

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάγκη για αμοιβαία επωφελή συμφωνία

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

Όπως σημειώνεται, η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και ο Αυστριακός Καγκελάριος τόνισε την σημασία και την ανάγκη που υπάρχει για να προκύψει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων, ενώ παράλληλα θεώρησε ρεαλιστικές και λογικές τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος επισήμανε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι θεωρεί σημαντικό να δώσει η Ελλάδα διαβεβαίωση προς τους δανειστές ότι θα τηρήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η προσωρινή συμφωνία-γέφυρα. Με την τελευταία άλλωστε ο Καγκελάριος συμφωνεί και θα την υποστηρίξει ως θέση στη Σύνοδο Κορυφής.

Συμφωνία επίσης υπήρξε στο θέμα της Ρωσίας. Κοινή θέση τόσο του Αυστριακού Καγκελάριου όσο και του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ της Ε.Ε. και της Ρωσίας και όχι επέκταση των κυρώσεων.

Οι επαφές της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα με σκοπό πάντοτε την επίτευξη μίας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας με τους εταίρους και το σεβασμό της λαϊκής εντολής.

Σχετικές ειδήσεις