ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρδας: Θα υπάρξουν αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Μάρδας: Θα υπάρξουν αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Καθησυχαστικός για την πορεία των φορολογικών εσόδων εμφανίσθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας σήμερα, Τρίτη (10/02/2015) στο MEGAκαι ερωτηθείς για το εάν υπάρχει υστέρηση εσόδων στο σκέλος των φόρων ο κ. Μάρδας είπε πως «τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει» και επικαλέστηκε στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2014 σύμφωνα με τα οποία η προηγούμενη χρονιά έκλεισε με υστέρηση εσόδων της τάξης των 900 εκατ. ευρώ. «Τα έσοδα κρατήθηκαν παρά το ότι είχαμε εκλογές», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μάδρας προανήγγειλε αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων με τρόπο που θα αντιμετωπίζει τις «δυσκαμψίες».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν λεφτά στα κρατικά ταμεία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε με καθησυχαστικό τρόπο, λέγοντας πως : «Η ορθή ερώτηση δεν είναι εάν υπάρχουν λεφτά. Η σωστή ερώτηση είναι, όταν χρειάζεται να πληρώνουμε θα μπορούμε να πληρώνουμε; Όταν είναι ημέρα πληρωμών τότε μπορούμε να πληρώνουμε. Αυτή είναι η απάντηση.

Παράλλαλα, ο κ. Μάρδας ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλο βάρος στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καύσιμων και τσιγάρων και στην πάταξη του παρεμπορίου.

Ο ίδιος επανάλαβε πως θα υπάρξουν περιορισμένες αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου ώστε να «εκλείψουν δυσκαμψίες».

Ακόμη, ο κ. Μάρδας προανήγγειλε και άλλες παρεμβάσεις εξοικονόμησης , όπως η υποχρέωση του εκάστοτε υπουργού να μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τα συμβούλια υπουργών με συνοδεία ενός ατόμου και όχι με στρατιές συμβούλων όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Σχετικές ειδήσεις