ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΕΛ: Δεν χρειαζόμαστε την τρόικα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

ΑΝΕΛ: Δεν χρειαζόμαστε την τρόικα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

«Αν ήταν κατά 60% ή 70% καλό το μνημόνιο, τότε θα είχαμε ακόμα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ», κατέστησε σαφές για μία ακόμη φορά η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μ. Χρυσοβελώνη, τονίζοντας παράλληλα ότι οι αναγκαίες αλλαγές θα γίνουν αποκλειστικά προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας και όχι υπέρ ξένων συμφερόντων ή υπέρ της διαπλοκής» -«Το Ποτάμι εξυπηρετεί ντόπια και ξένα συμφέροντα».

«Τόσο χθες, όσο και σήμερα διατύπωσα την ξεκάθαρη θέση του Κινήματος σε σχέση με το Μνημόνιο: Δεν συζητάμε γιατί δεν υπάρχει «70% καλό Μνημόνιο», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ισχύει ακριβώς το ανάποδο και δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε μια τέτοια κουβέντα. Στις 25 Ιανουαρίου ο Ελληνικός λαός απέρριψε τα Μνημόνια γι’ αυτό σήμερα πάμε σε διαπραγμάτευση. Αν ήταν 60% ή 70% καλά τα πράγματα τώρα θα είχαμε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καμία διαπραγμάτευση και εφαρμογή του περίφημου mail Χαρδούβελη με περικοπές συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων κτλ.

Υπάρχουν όντως κάποιοι τίτλοι, μερικές ωραίες λέξεις μέσα στο Μνημόνιο όπως αξιολόγηση, κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων κτλ. Αυτά στη θεωρία είναι σωστά και σίγουρα αναγκαία για την Ελλάδα.

Δεν χρειαζόμαστε όμως ούτε την Τρόικα ούτε την διαπλοκή για να τα κάνουμε. Χρειαζόμαστε μια δίκαιη πολιτική που να εφαρμόζει πραγματικές αλλαγές.

Για παράδειγμα, επί χρόνια ακούγαμε για αξιολόγηση στο Δημόσιο, αλλά καμία πραγματική αξιολόγηση δεν έγινε.

Επίσης, η αναγκαία για τη σωστή λειτουργία του Δημοσίου κινητικότητα του προσωπικού του βασίστηκε στην άδικη και παράλογη πειθαρχική ποινή της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων!

Όλα αυτά με την κυβέρνηση εθνικού σκοπού έχουν τελειώσει. Οι αναγκαίες αλλαγές θα γίνουν, φυσικά χωρίς «70% Μνημόνιο», και αποκλειστικά προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας. Όχι υπέρ ξένων συμφερόντων ή υπέρ της διαπλοκής».

Παράλληλα, επίθεση στο «γνωστό λάτρη του Μνημονίου και του ΕΝΦΙΑ, Χάρη Θεοχάρη, εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σημειώνοντας ότι το «Ποτάμι» είναι εκπρόσωπος ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

«Σήμερα ο γνωστός λάτρης του Μνημονίου και του ΕΝΦΙΑ Χάρης Θεοχάρης με την συκοφαντική του επίθεση κατά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επιβεβαίωσε τον υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ που κατήγγειλε το Ποτάμι ως εκπρόσωπο ντόπιων συμφερόντων», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει:

«Η έμφυτη ευγένεια του Τ. Κουίκ δεν του επέτρεψε να αναφερθεί και στα ξένα συμφέροντα που εκπροσωπεί το «Ποτάμι». Στους σύγχρονους εκπροσώπους του μαυραγοριτισμού που επιτίθενται στους Έλληνες πατριώτες με την ιαχή «Γερούν γερά» αντί του παλιού «βάστα Ρόμελ»…

Ο κ. Θεοχάρης αντί να γίνεται φερέφωνο ξένης προπαγάνδας κατά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καλό είναι να απαντήσει επιτέλους στην καταγγελία - σοκ του πρώην γραμματέα Διαφάνειας Γ. Σούρλα ότι επί συγκυβέρνησης Σαμαρά εξυπηρέτησε τη μεγάλη φοροδιαφυγή με την έκδοση σκανδαλώδους εγκυκλίου ως γραμματέας τότε Δημοσίων Εσόδων.

Αν ήθελε, όπως λέει, να αρνηθεί την κατηγορία του «εκπροσώπου της διαπλοκής» θα έπρεπε να είχε απαντήσει πειστικά στο Γ. Σούρλα ήδη από χθες. Προφανώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του «Ποταμιού» προτιμά τις συκοφαντίες ή τη σιωπή».

Σχετικές ειδήσεις