ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γιάνης Βαρουφάκης: Από τον Ντίλαν Τόμας, στον Τιτανικό»

«Γιάνης Βαρουφάκης: Από τον Ντίλαν Τόμας, στον Τιτανικό»

Το όνομα «Γιάνης Βαρουφάκης» γράφεται στα και ακούγεται από τα διεθνή ΜΜΕ δεκάδες φορές την ημέρα εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες. Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας έχει καταφέρει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει τη συμπάθεια ακόμη και Γερμανών δημοσιογράφων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως, το αφιέρωμα του το έκανε ένα βρετανικό μέσο και συγκεκριμένα το Channel 4.

«Εξελέγη για να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι τόσο αγαπητός και διάσημος, όσο και ο τρόπος με τον οποίο μιλά για την οικονομία», αναφέρεται στην εισαγωγή του κειμένου που τιτλοφορείται «Γιάνης Βαρουφάκης: Από τον Ντίλαν Τόμας, στον Τιτανικό...»

farming copy

«Αν η ιστορία ήταν δημοκρατική, δεν θα υπήρχαν γεωργία και βιομηχανική επανάσταση. Και τα δύο άλματα προς το μέλλον έγιναν εξαιτίας επώδυνων κρίσεων που έκαναν τους ανθρώπους να επιθυμούν την οπισθοχώρηση στο παρελθόν»

«Ο παγκόσμιος Μινώταυρος» (2011)

hotel california copy

«Είναι σαφές και δεδομένο ότι η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Ξέρετε, το πρόβλημα είναι ότι από τη στιγμή που θα μπεις, η κατάσταση θυμίζει το Hotel California των Eagles. Μπορείς να κάνεις τσεκ άουτ όποτε θέλεις, αλλά δεν μπορείς ποτέ να φύγεις»

Συνέντευξη στο CNN

wild west copy

«Οι δημοσιογράφοι αρέσκονται να παρουσιάζουν την κατάσταση ως μια μονομαχία στην Άγρια Δύση. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι υπάρχουν διαφορετικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν τον ίδιο στόχο»

Συνέντευξη στον Πολ Μέισον στις ειδήσεις του Channel 4, 2 Φεβρουαρίου 2015

urgency copy

«Είναι επιτακτική ανάγκη να βιαστούμε. Κατά πάσα πιθανότητα είμαστε η κυβέρνηση που έχει μπροστά της τον λιγότερο χρόνο από κάθε άλλη που έχει εκλεγεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έπειτα»

Συνέντευξη στον Πολ Μέισον στις ειδήσεις του Channel 4, 2 Φεβρουαρίου 2015

mhr

«Ο Αίσωπος είπε τον περίφημο μύθο με το μυρμήγκι που αποθήκευε τροφή για τον χειμώνα και το τζιτζίκι που δεν έμπαινε στον κόπο. Τα τζιτζίκια κάθε χώρας της Ευρωζώνης και πέρα από αυτή, είναι αυτά που δημιούργησαν την κρίση. Τώρα τα μυρμήγκια της Γερμανίας και της Ελλάδας πληρώνουν αυτή την κρίση».

Δηλώσεις στο δελτίο ειδήσεων του Channel 4, Φεβρουάριος 2012

germanoi ellines

«Για να καταλάβουμε την κρίση στην Ευρώπη, πρέπει να θυμηθούμε ότι δεν υπάρχουν όροι όπως 'οι Έλληνες' και 'οι Γερμανοί'.

Δηλώσεις στο δελτίο ειδήσεων του Channel 4, Φεβρουάριος 2012

dylan thomas

«Η ελληνική δημοκρατία επέλεξε επέλεξε σήμερα να σταματήσει να πηγαίνει προς το σκοτάδι. Η ελληνική δημοκρατία αποφάσισε να αντισταθεί ενάντια στον θάνατο του φωτός».

Παράφραση ποιήματος του Ντίλαν Τόμας στο blog του, 26 Ιανουαρίου 2015

titanikos

«Η Ευρωζώνη παραπέμπει σε μία αξιόλογη ποταμίσια βάρκα την οποία ξαφνικά, το 2002, έριξαν στον παγωμένο ωκεανό. Η πρώτη καταιγίδα που τη χτύπησε, το 2008, της δημιούργησε πολύ σοβαρά προβλήματα στη δομή της. Άρχισε να μπάζει νερά και όπως και στην περίπτωση του Τιτανικού, αυτοί που ένιωσαν πρώτοι τη βύθιση ήταν τα άτομα της οικονομικής θέσης»

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Chanel 4, 26 Ιανουαρίου 2015

tha synergastoume

«Η Ευρώπη θα συσπειρωθεί στα δύσκολα και θα κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει»

Συνέντευξη στον Πολ Μέισον στις ειδήσεις του Channel 4, 2 Φεβρουαρίου 2015

Σχετικές ειδήσεις