ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιούνκερ: Χρειάζεται μία σπουδαία συμφωνία για την Ελλάδα έως την Δευτέρα

Γιούνκερ: Χρειάζεται μία σπουδαία συμφωνία για την Ελλάδα έως την Δευτέρα

Την ανάγκη να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα μέχρι τη Δευτέρα (16/2), τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Χρειάζεται μία σπουδαία συμφωνία για την Ελλάδα έως την Δευτέρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιουνκέρ, επισημαίνοντας πως πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ακύρωση ορισμένων αντικοινωνικών μέτρων, πράγμα το οποίο μάλιστα συζητήθηκε.

«Σκοπεύουμε να αντικαταστήσουμε το 30% του ελληνικού προγράμματος με νέα οικονομικά και διαρθρωτικά μέτρα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Παράλληλα, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Γιούνκερ διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να ξαναρχίσει τριμερείς συνομιλίες με τη Μόσχα και το Κίεβο για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουκρανία, μετά την ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Μινσκ.

«Η διαπραγμάτευση θα έχει στόχο να αποφευχθεί τον ερχόμενο χειμώνα μια κρίση παρόμοια με αυτή των τελευταίων μηνών, όταν η ΕΕ χρηματοδότησε εν μέρει την προμήθεια της Ουκρανίας με αέριο», σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Γιούνκερ ανέφερε, τέλος, ότι η ΕΕ θα προχωρήσει στην εκπόνηση μιας μελέτης για το πώς η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και την Ουκρανία, που αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία τριβής με τη Ρωσία, θα επηρεάσει την εμπορική συμφωνία της Ρωσίας με άλλα κράτη της περιοχής.