Οι Αμερικανοί θέλουν να τα ξέρουν όλα

Newsroom Newsroom

Οι Αμερικανοί θέλουν να τα ξέρουν όλα

Πυκνώνουν οι αμερικανικές επαφές με την ελληνική κυβέρνηση. Μόλις χθες Παρασκευή το αντικείμενο της νέας παρέμβασής τους ήταν οικονομικού ενδιαφέροντος ενόψει Eurogroup, σήμερα Σάββατο 14 Φεβρουαρίου πίσω από τη γραμμή ήταν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζ. Κέρι.

Η επικοινωνία έγινε με το Ελληνα ομόλογό του Ν. Κοτζιά προ ολίγου και κατά τη συνομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, υπό το φως της πρόσφατης συμφωνίας του Μινσκ και της εκεχειρίας η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα. Επιπλέον, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις σχέσεις με τη Ρωσία, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Κοτζιά στη Μόσχα.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για την πρόσφατη πρωτοβουλία περί της προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή, η οποία συζητήθηκε κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες την παρελθούσα Δευτέρα (09/02/2015).

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον κ. Kέρι για τη σταθερή πρόθεση της Ελλάδας να συμφωνήσει με τους εταίρους της επί ενός προγράμματος που θα τερματίζει τη λιτότητα, θα υλοποιεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση της Εθνικής Οικονομίας.

Ο κ. Kέρι επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την ευόδωση των προσπαθειών της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της και για την εξεύρεση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος εξόδου από την κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved