ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: «Αποφασισμένη να τηρήσει τη λαϊκή εντολή η κυβέρνηση»

Σακελλαρίδης: «Αποφασισμένη να τηρήσει τη λαϊκή εντολή η κυβέρνηση»

Τη θέση πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη λαϊκή εντολή εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μία ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας (16/02).

Ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι αναμένεται να κριθούν πολλά σχετικά με τη διαπραγμάτευση της χώρας μας με τους εταίρους. Την ίδια στιγμή, αποκάλυψε πως αργά το βράδυ της Κυριακής (15/02/) θα ανακοινωθεί το όνομα του προτεινόμενου από την κυβέρνηση Προέδρου της Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο «ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει στο πρόσωπο».

Συγκεκριμένα, για την κρίσιμη διαπραγμάτευση στο Eurogroup ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη δέσμευσή της, τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη, και να μη μπει σε λογική συνέχισης ενός προγράμματος με τα χαρακτηριστικά που είχε».

«Δεν είναι πείσμα... Είναι απολύτως ορθολογικό αυτό που λέμε» σημείωσε, εξηγώντας ότι «γίνεται συνεχής διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα όλο το προηγούμενο διάστημα (...) η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε δε, λόγο για «μεγάλη πρώτη νίκη της χώρας που θέσαμε την ατζέντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπάρχει ομάδα κρατών που βλέπει με θετικό μάτι τις θέσεις της κυβέρνησης, πέραν αυτών που τηρούν σκληρή γραμμή» σημείωσε.

«Πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% για το 2015 και 3,5% το 2016 δεν μπορούν να υπάρξουν» εξήγησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Η Ελλάδα θέλει να σεβαστεί τους κανόνες και τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι στο μνημόνιο» τόνισε.

«Στη δημόσια διοίκηση πρέπει να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό» ανέφερε δε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου για προσλήψεις.

Σχετικές ειδήσεις