ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ας γίνει το εθνικά και κοινωνικά σωστό, και ας ονομαστεί γέφυρα...

Βενιζέλος: Ας γίνει το εθνικά και κοινωνικά σωστό, και ας ονομαστεί γέφυρα...

«Προσπαθούμε να στηρίξουμε από τη θέση μας στην αντιπολίτευση. Δεν φερόμαστε όπως μας φέρθηκαν τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Πρέπει όμως να ξέρουμε την οριστική και ολοκληρωμένη θέση της κυβέρνησης, που εκφράζει διεθνώς όλους τους Έλληνες ό,τι κι αν ψήφισαν» τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα RealNews.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τη θέση ότι θα γίνουν παραμετρικές επεμβάσεις στο χρέος που συνιστούν κατ' ουσίαν κούρεμα και αναφέρει πως θέματα, όπως η ολοκλήρωση του προγράμματος και η ένταξη σε πιστωτική προληπτική γραμμή, η σχέση με την ΕΚΤ για τη στήριξη των τραπεζών και τη ενίσχυση της ρευστότητας και η μετατροπή του προγράμματος του ΔΝΤ σε προληπτικό «δεν αντιμετωπίζονται με γενναιοδωρία εθνική, αλλά με μικροκομματική επικοινωνιακή αγωνία».

«Προκειμένου να μην φανεί ότι γίνεται δεκτό ένα αναγκαίο εθνικό σχέδιο, η λέξη "παράταση" αντικαθίσταται από τον όρο πρόγραμμα -γέφυρα. Μόνο που δεν μπορεί να προσδιοριστεί η κατάληξη της γέφυρας. Θα είναι και πάλι η προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά μήνες αργότερα; Τι άλλο;...» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος καταλήγει σημειώνοντας «ευχόμαστε και ελπίζουμε να υπάρξει συμφωνία. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Βέβαια, έτσι θα έχει γίνει ευρύτατα δεκτή η εθνική στρατηγική για την οποία πληρώσαμε τεράστιο πολιτικό κόστος. Δεν πειράζει. Ας γίνει το εθνικά και κοινωνικά σωστό. Και ας ονομαστεί γέφυρα, αλλαγή, ανάσα, θρίαμβος, υπερηφάνεια. Μια τέτοια εξέλιξη αξίζει πολλές λέξεις. Οι κρίσιμες όμως είναι μόνον δύο: εθνικό συμφέρον».