ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θα ενδυναμώσουμε τις οικονομικές σχέσεις με την Κίνα (photos)

Τσίπρας: Θα ενδυναμώσουμε τις οικονομικές σχέσεις με την Κίνα (photos)

Στους στενούς δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Κίνα στην οικονομία και τον πολιτισμό αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Στους στενούς δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Κίνα στην οικονομία και τον πολιτισμό αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην έναρξη της ομιλία του ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε πρόοδο και ευημερία στον κινεζικό λαό, μιλώντας μάλιστα και στα κινεζικά.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. «Συνεργασία στη θάλασσα που ενώνει τους δύο πολιτισμούς εδώ και χιλιετίες, αλλά και στη ναυτιλία και στις εμπορικές σχέσεις όπου υπάρχουν στενοί δεσμοί.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε επίσης στο προσωπικό που εργάζεται για την καταπολέμηση της πειρατείας.

«Η επίσκεψη του 18ου στόλου σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας», σημείωσε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για εξαιρετική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Η Ελλάδα θα αποτελεί πάντοτε στήριγμα στον κινεζικό λαό, όποτε το έχει ανάγκη» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις εκκένωσης πολιτών από την Λιβύη και την Αλβανία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα τις στηρίξει και θα τις ενδυναμώσει.

Παράλληλα ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε στη σημαντική συνεργασία στη θάλασσα η οποία, όπως είπε, αποτελεί βάση για οικονομική συνεργασία σε πολλά επίπεδα.

Σχετικές ειδήσεις