ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθιμοτυπική επίσκεψη Παρασκευόπουλου στο ΣτΕ

Εθιμοτυπική επίσκεψη Παρασκευόπουλου στο ΣτΕ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Τον υπουργό Δικαιοσύνης υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτήρης Ρίζος, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του κ. Παρασκευόπουλου με όλους τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατά την σύσκεψη αυτή τέθηκε για ακόμη μια φορά στο τραπέζι το ζήτημα καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης στο χώρο των Διοικητικών Δικαστηρίων. Επισημάνθηκε ότι για να ξεπεραστεί το ζήτημα της καθυστέρησης, πρέπει να υπάρχουν επεμβάσεις τόσο σε επίπεδο νομοθετικό όσο και σε διοικητικό, δηλαδή από την πλευρά των υπουργείων και γενικά της δημόσιας διοίκησης (στενής και ευρείας).

Επίσης τονίστηκε ότι η δημόσια διοίκηση (υπουργεία, κ.λπ.) πρέπει να σταματήσει την τακτική να ασκεί αναιρέσεις και εφέσεις επί υποθέσεων και νομικών ζητημάτων που νομολογιακά έχουν επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα για να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Σχετικές ειδήσεις