ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Η Ελλάδα ξέρει να διαπραγματεύεται

Κουίκ: Η Ελλάδα ξέρει να διαπραγματεύεται

«Τελείωσαν τα e-mail που υποδείκνυαν στην ελληνική κυβέρνηση τι έπρεπε να κάνει» σημείωσε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup

Όπως είπε ο κ. Κουίκ: «Η συμφωνία που επετεύχθη στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup δίνει πλέον τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να νομοθετεί κατά τρόπο που θα φέρει ξανά το χαμόγελο στους πολίτες»

Ο κ. Κουίκ υπογράμμισε ότι το χθεσινό (σσ 20 Φεβρουαρίου 2015) αποτέλεσμα τον επιβεβαιώνει καθώς είχε εκφράσει την αισιοδοξία ότι στο τέλος της εβδομάδας θα επιτευχθεί σημαντική συμφωνία αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα ξέρει να διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση με το κεφάλι ψηλά στέλνοντας το μήνυμα στον γερμανικό άξονα «Σόιμπλε – Ντάισελμπλούμ» ότι η Ελλάδα δεν μπορεί άλλο να ζει με μνημόνια λιτότητας.
Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα πρότεινε στη συνεδρίαση του Eurogroup μέτρα που έγιναν αποδεκτά από τους εταίρους της στην Ε.Ε. τα οποία θα ανακουφίσουν σημαντικά τους Έλληνες πολίτες.

Όπως δήλωσε, «στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ τέλειωσαν οριστικά τα e-mail που υποδείκνυαν στην ελληνική κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει και πώς να το κάνει όπως στην περίπτωση του e-mail Χαρδούβελη».

Ο υφυπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στη διαφορά ανάμεσα στην Ισπανία και την Ελλάδα αναφορικά με την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ λέγοντας ότι η Ισπανία κατάφερε και εισπράξει 7 δισ. ευρώ ενώ η Ελλάδα ούτε ένα ευρώ καθώς ήταν καταχωνιασμένη σε κάποιο συρτάρι του γραφείου Βενιζέλου.

Επιπλέον, τόνισε ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή της προστασίας των φοροφυγάδων οι οποίοι έκαναν πάρτι σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν είναι τυχαίο ότι η νέα κυβέρνηση όρισε και υπουργό Επικρατείας για καταπολέμηση της διαφθοράς στο πρόσωπο του κ. Παναγιώτη Νικολούδη για τον οποίο εξέφρασε την πίστη του ότι «θα βάλει βραχιολάκια σε όσους φοροδιαφεύγουν και ζουν κάτω από καθεστώς προστασίας βάζοντας οριστικό τέλος σε κάθε μορφή ασύλληπτης φοροδιαφυγής».

Όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης της ανεργίας, ο κ. Κουίκ σημείωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποκόψει ένα κομμάτι του ΕΣΠΑ και υπό μορφή απευθείας αναθέσεων το έδινε για την εκπόνηση μελετών σε μελετητικά γραφεία του εξωτερικού στερώντας έτσι δουλειές από εγχώριες μελετητικές εταιρείες που είχαν εργαζόμενους με λαμπρά μυαλά. Για το λόγο αυτό λοιπόν διευκρίνισε ο κ. Κουίκ σε κάθε έργο που θα εκτελείται θα μπαίνει και ρήτρα εργασίας σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια της υλοποίηση του έργου θα απασχολείται συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένων.

Τις δηλώσεις έκανε από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015,προτελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σχετικές ειδήσεις