ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα- Νικ. Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα- Νικ. Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΡΙΚ, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, τον οποίο ενημέρωσε για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup και τον ευχαρίστησε για τη θετική στάση της Λευκωσίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Αθήνα.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε πως Ελλάδα και Κύπρος βρέθηκαν αντιμέτωπες με την τρόικα «κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες».

«Η Κύπρος διαπραγματεύθηκε και διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα και πέτυχε σημαντικούς στόχους» πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Υποστήριξε δε, ότι «πράγματα που πέτυχε η Λευκωσία στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, επιχειρεί να τα πετύχει σήμερα η Αθήνα».

Την ίδια στιγμή, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε ότι η Κύπρος έπρεπε να διεκδικήσει περισσότερα, αλλά πάντα υπάρχει χρόνος- τόνισε- να το πράξει.

Επίσης σχολίασε την πολιτική της Αθήνας λέγοντας πως είναι ορθή, σημείωσε πάντως ότι «για να επιβιώσει το ελληνικό κράτος, πρέπει οι Έλληνες να συμπεριφερθούν υπεύθυνα».

Σχετικές ειδήσεις