ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Spiegel: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει την αγάπη των Ελλήνων

Spiegel: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει την αγάπη των Ελλήνων

«Εξακολουθεί να διατηρεί την αγάπη των Ελλήνων», είναι ο τίτλος διαδικτυακού άρθρου του Spiegel, που επικαλούμενο δήλωση ενός Έλληνα πολίτη, χαρακτηρίζει Δαυϊδ την ελληνική κυβέρνηση και Γολιάθ τη Γερμανία και τους πιστωτές.

Το γερμανικό περιοδικό μεταφέρει τις δηλώσεις ενός 40χρονου Έλληνα, του κ. Ιορδάνη Ιορδανίδη, που έκανε μία χαρακτηριστική δήλωση: «Δυστυχώς, ο Δαυϊδ έχει χάσει τη μάχη εναντίον Γολιάθ».

Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, μετά το συμβιβασμό της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους, οι Έλληνες αισθάνονται απογοήτευση για τη σκληρότητα της Γερμανίας αλλά υπερηφάνια για την μαχητικότητα της δικής τους κυβέρνησης. Τονίζει δε, πως η πλειοψηφία των Ελλήνων εξακολουθεί να υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και η αριστερή πτέρυγα του κόμματος έχει αρχίσει να «εξεγείρεται»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να αντιμετωπίσσει μόνο την οργή των ψηφοφόρων αλλά και την αριστερή πτέρυγα του κόμματος που ασκεί έντονη κριτική και μοιάζει με καζάνι που βράζει».

Στο άρθρο φιλοξενείται και η εκτίμηση μιας άλλης ελληνίδας, ιδιοκτήτριας καταστήματος από τη Θεσσαλονίκη, η οποία προτρέπει να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση, ώστε να αποδείξει τη διαφορετικότητά της: «Θα ήμουν παραπάνω από πανευτυχής», λέει η κα. Νανά Ντινοπούλου «αν η κυβέρνηση μπορέσει να κρατήσει μερικές από τις προεκλογικές της υποσχέσεις, όπως αύξηση του κατώτατου μισθού, αύξηση του αφορολόγητου ορίου και βελτιώσεις για τους φτωχούς και τους άστεγους».

Σχετικές ειδήσεις