ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση αναγκάζεται να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση αναγκάζεται να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου και σχολιάζοντας το έγγραφο των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης στους εταίρους, έκανε λόγο για μία κυβέρνηση, η οποία με τους χειρισμούς της γυρίζει τη χώρα πολλά βήματα πίσω.

«Ενώ ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από το μνημόνιο και να μπούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή με πολύ πιο άνετους όρους, μένουμε επί μήνες στο παλιό μνημόνιο και ετοιμαζόμαστε από τον Ιούλιο και μετά για ένα μνημόνιο 3» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στην κυβέρνηση «τούμπα και υποχώρηση» σε σημείο τέτοιο, όπως είπε, «ώστε τώρα η τρόικα, οι θεσμοί σύμφωνα με το νέο όνομα, να αναγκάζουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο».

«Δεν το γράφουν αυτοί για να το στείλουν να δούμε αν συμφωνούμε» είπε για να προσθέσει ότι αντίθετα «υποβάλλουν στην πρόσθετη τιμωρία την ελληνική κυβέρνηση να το γράφει και στη συνέχεια να το διορθώνει και να το ξαναδιορθώνει μόνη της».

Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως όσα αναφέρονται στο έγγραφο «δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις, δηλαδή με προεκλογικά ψέματα και ψευδαισθήσεις».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι επισκέφτηκε τον Κ. Παπούλια πρωτίστως για να τον ευχαριστήσει και να τον συγχαρεί για τη δεκαετή θητεία του στο προεδρικό αξίωμα, που, όπως είπε, ήταν υποδειγματική. Επίσης ανέφερε ότι εξέφρασε την αμηχανία και επιφύλαξή του σε σχέση με τους θεσμούς, «γιατί η δημοκρατία μας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά λεπτή φάση: Όταν μισούν αυτούς που λένε την αλήθεια και πράττουν υπεύθυνα και χειροκροτούν αυτούς που λένε ψέματα και πράττουν ανεύθυνα, υπάρχει ένα βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της κοινωνίας, όχι στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα» τόνισε.