ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας- Διαφημιστική απάτη η διαπραγμάτευση

ΚΚΕ: Συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας- Διαφημιστική απάτη η διαπραγμάτευση

Για συνέχιση της λιτότητας κάνει λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας τη λίστα Βαρουφάκη, ενώ καλεί σε συλλαλητήριο κατά της λιτότητας.

«Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Η συμφωνία αυτή και η λίστα «μεταρρυθμίσεων» περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Όλα αυτά, δηλαδή, για τα οποία ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε, αλλά και αντιπάλεψε: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται «τρεις θεσμοί», διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.

«Η δήθεν «περήφανη» διαπραγμάτευση ήταν διαφημιστική απάτη» αναφέρει το ΚΚΕ δηκτικά.

«Οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι αυταπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι, θα συνεχίσουν να πληρώνουν το «μάρμαρο» της όποιας ανάκαμψης, με συνέχιση της λιτότητας, που η κυβέρνηση αποκαλεί «λιτό βίο», αναφέρεται επίσης.

«Όσοι είχαν ελπίδες για κάτι καλύτερο, δεν πρέπει να απογοητευτούν, αλλά να αντιδράσουν. Πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και της ανάκτησης των απωλειών» λέει το ΚΚΕ και καλεί σε συλλαλητήριο, την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7μμ στο Σύνταγμα, με ομιλητή το Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σχετικές ειδήσεις