ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Η λίστα δεν έχει δεσμευτικές παρεμβάσεις

Σακελλαρίδης: Η λίστα δεν έχει δεσμευτικές παρεμβάσεις

«Για εμάς, νομίζω ότι είναι κέρδος, όπως και για την ελληνική κοινωνία, το γεγονός ότι είναι γενικόλογη η λίστα» ανέφερε σήμερα, Τετάρτη (25/02) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κ. Σακελλαρίδης, μία ημέρα μετά από το «πράσινο φως» που έδωσε η Κομισιόν στις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε πως με τη συγκεκριμένη λίστα «αφήνονται περιθώρια να γίνουν παρεμβάσεις – όχι δεσμευτικές, όπως ήταν με την προηγούμενη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δίνεται ο χώρος στη νέα κυβέρνηση, στα υπουργεία και στους αρμόδιους υπουργούς, να εξειδικεύσουν αυτές τις κατευθύνσεις που περιέχει η λίστα, με έναν τρόπο ο οποίος δεν θα θίγει τα συμφέροντα ούτε των συνταξιούχων, ούτε των φορολογούμενων, ούτε των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα». Ωστόσο, υποστήριξε πως υπάρχουν σημεία στη λίστα που είναι πολύ συγκεκριμένα, όπως τα εργασιακά.

«Τα μέτρα για τα οποία θα υπάρχει δημοσιονομικό κόστος, θα συζητιούνται» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης διευκρινίζοντας ότι θα υπάρχει διαβούλευση με τους θεσμούς για τα νομοσχέδια πριν από την ψήφισή τους.

Την ίδια στιγμή επανέλαβε ότι έχει ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια για την εύρεση εσόδων, διευκρινίζοντας πως η κυβέρνηση έχει πάρει πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «τα περισσότερα από αυτά που προβλέπει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται και σε αυτή τη λίστα των μεταρρυθμίσεων».

Σχετικές ειδήσεις