ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Λογικές οι ενστάσεις αλλά κανένας δεν θα τραβήξει το χαλί στον Τσίπρα

Παπαδημούλης: Λογικές οι ενστάσεις αλλά κανένας δεν θα τραβήξει το χαλί στον Τσίπρα

Να κατεβάσει τους τόνους επιχειρεί, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αναφορικά με τη διαχείριση και το αποτέλεσμα των μαραθώνιων διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες εν μέσω διαρροών και πιέσεων από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες.

Είναι λογικό όταν υπάρχει ένας συμβιβασμός, να υπάρχουν ενστάσεις, κριτικές και επιφυλάξεις. Η αίσθησή μου, όμως, είναι ότι δεν θα υπάρξει τραυματισμός, δεν θα υπάρξει ρήξη, σχολίασε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Σκάι, ο Δημ. Παπαδημούλης, αποκλείοντας ότι κάποιο από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, θα τραβήξει το χαλί στον Τσίπρα, «την ώρα που είμαστε στην αρχή και τα δύσκολα είναι μπροστά μας», είπε.

Ασκώντας κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα επικριτικά σχόλια ο κ. Παπαδημούλης επανέλαβε ότι η συζήτηση για το μέλλον έχει ήδη αρχίσει. Είναι σημαντική αλλαγή να λέμε ότι εμείς θα ετοιμάσουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο θα το συζητήσουμε με τους εταίρους για να συμφωνηθεί. Ήταν θλιβερή η χθεσινή δήλωση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος με ύφος χιλίων καρδιναλίων μας επέκρινε γιατί εμείς γράψαμε τις προτάσεις, σε αντίθεση με αυτούς που τις έπαιρναν έτοιμες και τις υπέγραφαν. Κάποιοι μάλιστα είχαν το θράσος να ομολογούν ότι τις υπέγραφαν χωρίς καν να τις διαβάζουν, είπε σκωπτικά.

Αυτή η αλλαγή, μιας κυβέρνησης που το παλεύει και στύβει το μυαλό της για να φτιάξει προτάσεις και το διαπραγματεύεται, που κάπου χάνει και κάπου κερδίζει, έχει δημιουργήσει αυτή την ανάσα, δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

Αναφερόμενος στα κέρδη της διαπραγμάτευσης ο κος Παπαδημούλης είπε ότι πετύχαμε να ανοίξει η συζήτηση και να φύγουμε από τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για τα εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα που είχαν υπογράψει Σαμαράς- Βενιζέλος με τους δανειστές, 3% για το 2015, 4,5% για το 2016.

Χαρακτήρισε μέγιστη πρόκληση για τη νέα ελληνική κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το κράτος, θα εκσυγχρονίσουν τη διοίκηση και θα φέρουν έσοδα στα ταμεία.

Σχετικές ειδήσεις