ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέρκελ: Κάναμε το πρώτο βήμα – Μένουν να γίνουν πολλά

Μέρκελ: Κάναμε το πρώτο βήμα – Μένουν να γίνουν πολλά

«Καλωσορίζω το γεγονός ότι βρήκαμε ένα σημείο αφετηρίας για διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση. Έχουμε ωστόσο ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Αυτό είναι πάντως ικανοποιητικό, αν σκεφτεί κανείς τι συζητούσαμε πριν από λίγες εβδομάδες» δήλωσε η κ. Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Σουηδό ομόλογό της Στέφαν Λέφβεν.

«Τις τελευταίες ημέρες κατορθώσαμε να δείξουμε ότι είμαστε όλοι ικανοί για συμβιβασμούς, κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να υποτιμάται, αν και απέχει από το να αποτελεί τη λύση για όλα», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του γεγονότος πως «η Ελλάδα συμφώνησε να επεκτείνει το υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης».

Η κα. Μέρκελ διευκρίνισε ότι δεν έχει ψευδαισθήσεις πως ο δρόμος που απομένει είναι απαιτητικός, αλλά, όπως είπε, «αξίζει τον κόπο, διότι πρόκειται για το ευρώ».

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ ζητούσε την τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Αθήνα, ενώ απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. «Αν τώρα επανερχόταν το ζήτημα του "κουρέματος" του χρέους, θα ήταν άτοπο και ακατανόητο» δήλωσε ο κ. Γέγκερ.

Πηγή: ΑΠΕ