ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινο» φως από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία

«Πράσινο» φως από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία

Μετά την έντονη κριτική επί των μεταρρυθμίσεων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν στο σύνολό τους -με άτυπη ψηφοφορία- να ξεπεράσουν τις αμφιβολίες και το σκεπτικισμό για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων.

ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΓΚΡΙΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Έτσι, έπειτα από αίτημα του ίδιου του πρωθυπουργού και μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση 12 ωρών, η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τις αμφιβολίες και αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα των στιγμών έστειλε το μήνυμα: πάμε μπροστά!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να πραγματοποιηθεί ενδεικτική ψηφοφορία (διά ανατάσεως της χειρός), με την οποία η πλειοψηφία των βουλευτών δήλωσε ότι στηρίζει τη συμφωνία.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Το αποτέλεσμα της συμφωνίας θα εξαρτηθεί και θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε εμείς ως κυβέρνηση. Με γοργό βήμα προωθούμε το κυβερνητικό έργο και ασκούμε διακυβέρνηση με πυξίδα την τήρηση της λαϊκής εντολής».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «θα περιμένουμε να δούμε και τη διαδικασία στα ξένα κοινοβούλια και μετά θα δούμε το πλαίσιο πολιτικής απόφασης τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες».

Σχετικές ειδήσεις