ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Κανένα κορυφαίο στέλεχος δεν θα τραβήξει το χαλί στον Τσίπρα

Παπαδημούλης: Κανένα κορυφαίο στέλεχος δεν θα τραβήξει το χαλί στον Τσίπρα

Το κλίμα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμφωνία με τους δανειστές σχολίασε σήμερα, Πέμπτη (26/02) ο ευρωβουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «κανένα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης δεν θα τραβήξει το χαλί στον Τσίπρα».

Ο κ. Παπαδημούλης υποστηρίζει πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας, χαρακτηρίζοντας λογικές τις επιφυλάξεις, τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο «ακριβώς επειδή τα δύσκολα είναι μπροστά μας απαιτείται η μέγιστη δυνατή συλλογικότητα, συνοχή, αντοχή, αλληλεγγύη και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή θα διασφαλιστεί». Την ίδια στιγμή, μιλώντας στον Real Fm τόνισε πως «κανένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή της κυβέρνησης δεν πρόκειται να τραβήξει το χαλί στον Τσίπρα, τη νέα ελληνική κυβέρνηση, την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο που αυτή την ώρα που τα δύσκολα είναι μπροστά μας υπάρχει μια μεγάλη ανοχή και στήριξη της νέας ελληνικής κυβέρνησης από τον ελληνικό λαό».

«Χρειάζεται όχι μόνο να διαπραγματευόμαστε, όχι μόνο να συζητάμε αλλά και να κυβερνούμε αποτελεσματικά. Αυτό αποτελεί συνέπεια λόγων και έργων. Για κάθε τι που εξαγγέλλουμε φροντίζουμε να εξασφαλίσουμε και τα ανάλογα έσοδα. Θέλουμε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τη συμφωνία μας» είπε, μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας το άρθρο του Γιάννη Μηλιού εξέφρασε την άποψη ότι ο υπεύθυνος του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συμβάλει ακόμα πιο ενεργά στη συλλογική προσπάθεια.

«Εκκρεμεί η δημιουργία μιας ομάδας διαπραγμάτευσης η οποία θα βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια. Είναι μια εξαγγελία του Πρωθυπουργού, ότι εμείς θέλουμε μια ευρύτερη ομάδα διαπραγμάτευσης», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Σχετικές ειδήσεις