ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανία: Το αριστερό Die Linke στηρίζει το πρόγραμμα για την Ελλάδα

Γερμανία: Το αριστερό Die Linke στηρίζει το πρόγραμμα για την Ελλάδα

Για «πολιτική-καμικάζι» εκ μέρους της ΕΕ, της ΕΚΤ και της ΔΝΤ, έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παράταση της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα στη γερμανική Βουλή.

Ο επικεφαλής της ΚΟ της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι ζήτησε, αντί για μια πολιτική που μειώνει το επίπεδο των κοινωνικών παροχών, να ασκηθεί πολιτική ανοικοδόμησης - διαφορετικά, όπως είπε, «δεν θα μπορέσουν ποτέ να επιστραφούν τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα».

Ο κ. Γκίζι τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενός «Σχεδίου Μάρσαλ» για τη νότια Ευρώπη και ειδικά για την Ελλάδα. Όπως είπε, αυτό σημαίνει ενίσχυση της παιδείας, της ναυτιλίας και του τουρισμού. Τόνισε πάντως ότι, ακόμη και αν αυτά δεν εντάσσονται στον σχεδιασμό της Γερμανίας και της Ευρώπης αυτή τη στιγμή «υπερψηφίζουμε την παράταση του πακέτου βοήθειας για τέσσερις μήνες ώστε η Αθήνα να πάρει μια ανάσα και να μπορέσει να επεξεργαστεί νέα σχέδια ώστε να ανακάμψει οικονομικά».

Ο επικεφαλής της ΚΟ της Αριστεράς ανέφερε ακόμη ότι το κόμμα του θα στηρίξει το πακέτο μέτρων -αν και απορρίπτει το περιεχόμενο του πακέτου- καθώς, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να μην ωθήσουμε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τη χώρα εκτός Ευρωζώνης».

Πηγή: AΜΕ - ΜΠΕ