ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λα Ρεπούμπλικα: Περισσότερος χρόνος και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Λα Ρεπούμπλικα: Περισσότερος χρόνος και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Αντίθετη με τη στάση του Βερολίνου προς την Ελλάδα φαίνεται πως είναι οι Ιταλοί πολίτες, για την ακρίβεια, οι αναγνώστες της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, οι οποίοι σε συντριπτικό ποσοστό, εκτιμούν πωςείναι απαραίτητος περισσότερος χρόνος και εμπιστοσύνη για την Ελλάδα ενώ φέρονται πρόθυμοι στη χορήγηση βοήθειας προς τη χώρα.

Υπέρ του να δοθεί περισσότερος χρόνος και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα τάχθηκε το 78% των αναγνωστών της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα. Το 19% δήλωσε αντίθετο, ενώ το 3% δεν εξέφερε γνώμη.

Το δείγμα των αναγνωστών που συμμετείχε στην έρευνα αυτή της ιταλικής κεντροαριστερής εφημερίδας μέσω Διαδικτύου ανήλθε σε 7.000 πρόσωπα.

Πρόκειται για «ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα, το οποίο ανατρέπει την οπτική του Βερολίνου και περιχώρων», αναφέρει στον ιστότοπό της η Ρεπούμπλικα. Προσθέτει δε ότι «οι Ιταλοί είναι πολύ πιο πρόθυμοι να στηρίξουν την χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα από ό,τι οι Γερμανοί, λόγω και των κοινών καταβολών του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού».

«Πρόκειται για αποτέλεσμα ακριβώς αντίθετο από εκείνο του γκάλοπ που δημοσίευσε η εφημερίδα Bild. Σε αυτή την περίπτωση η Γερμανία ηττήθηκε με σκορ 2-0», σχολίασε η ιταλική εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων