ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Δεν είναι αναγκαία η ψηφοφορία για τη συμφωνία

Φίλης: Δεν είναι αναγκαία η ψηφοφορία για τη συμφωνία

Άμεση απάντηση Παπαδημούλη που ζήτησε να πάει η συμφωνία στη Βουλή

«Μη αναγκαίο» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να υπάρξει ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Δεν είναι αναγκαίο νομικά ούτε επιβεβλημένο» δήλωσε μέσω του ΣΚΑΙ.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία», τονίζοντας ότι σημασία έχουν τα θέματα που αναφέρονται μέσα στη λίστα Βαρουφάκη, που θα ψηφιστούν μέσω νόμων.

Ωστόσο, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι θα γίνει προσεχώς πολιτική συζήτηση επί της συμφωνίας στην Βουλή.

«Με την παράταση της δανειακής σύμβασης, η παρούσα κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμιά επιπλέον υποχρέωση, που είχε υπογράψει η προηγούμενη» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «δεν μας φοβίζει η ψηφοφορία στη Βουλή». Επ' αυτού τόνισε ότι η μεγάλη στήριξη στην κυβέρνηση θα εκφραστεί με άλλους τρόπους. Εκτίμησε δε ότι μόνο «ένα-δύο άνθρωποι» θα καταψηφίσουν τη συμφωνία αν έρθει στη Βουλή, λέγοντας πως δεν θέλει να προκαταλάβει τη θέση συναδέλφων «γιατί υπάρχουν και συνεργαζόμενοι».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Φίλη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε με νόημα ότι πρέπει να κυρωθεί η συμφωνία από τη Βουλή, καθώς, όπως τουίταρε, είναι επιβεβλημένο όχι νομικά, αλλά πολιτικά.

Σχετικές ειδήσεις