ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Αισιοδοξεί για την εκταμίευση των 7,2 δισ. ευρώ

Σακελλαρίδης: Αισιοδοξεί για την εκταμίευση των 7,2 δισ. ευρώ

«Την κληρονομήσαμε την κατάσταση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, αναφερόμενος στο χρηματοδοτικό πρόβλημα, αλλά διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα πληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της χώρας στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, χαρακτήρισε ανοιχτό ζήτημα την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα έχει θετική έκβαση. Σημείωσε πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι ο Μάρτης θα είναι ένας δύσκολος μήνας σε σχέση με τις υποχρεώσεις της χώρας, κάτι που γνώριζε και η προηγούμενη κυβέρνηση και παραδέχθηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα μέτρα, είπε ότι «δεσμεύεται από την απόφαση του Eurogroup που υπέγραψε και συνδιαμόρφωσε, δεν δεσμεύεται για κάτι παραπάνω από αυτό. Κανένας δεν ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτυχώς και να ολοκληρώσει το προηγούμενο πρόγραμμα» σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχεδιασμός στην κυβέρνηση για έκτακτη εισφορά».

Αναφορικά με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες δόσεις, είπε ότι θα κατατεθεί σύντομα και όταν θα είναι έτοιμη, η κυβέρνηση θα πάρει και τη γνώμη των δανειστών ώστε όλα να γίνουν σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο.
«Η διαφορά αυτής της κυβέρνησης με την προηγούμενη είναι ότι εμείς είμαστε σε θέση να νομοθετούμε οι ίδιοι» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τόνισε πως το υπουργείο Οικονομικών και η αναπληρώτρια υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη επεξεργάζονται την αντικατάστασή του από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον υπουργό Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι επιτελεί το έργο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σχετικές ειδήσεις