ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Κανείς υπηρεσιακός παράγοντας δεν βγάζει εγκυκλίους αν δεν έχει εντολή

Δένδιας: Κανείς υπηρεσιακός παράγοντας δεν βγάζει εγκυκλίους αν δεν έχει εντολή

«Κανείς υπηρεσιακός παράγοντας δεν βγάζει εγκυκλίους αν δεν έχει εντολή υπουργού, έστω και προφορική» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Δημόσιας, Τάξης Νίκος Δένδιας, για το υπηρεσιακό έγγραφο που είδε το φως της δημοσίοτητας.

«Ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή είναι το χειρότερο δυνατό... Ξηλώνεται κάτι χωρίς να μπει κάτι άλλο στη θέση του» επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας το πρωί στον Σκάι.

Πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Προαστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης δήλωσε ότι είχε άγνοια για τη διαταγή, την οποία ανακάλεσε σήμερα το πρωί και διέταξε έρευνα, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων αξιωματικών.

Είπε ότι για το κείμενο αυτό δεν είχε ενωμερωθεί η ηγεσία του υπουργείου και της αστυνομίας, και «δεν μπορεί ένας ταξίαρχος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις». Διευκρινίζοντας ότι ακομα δεν ανακοινωθεί η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις».

Επίσης, έκανε λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης», γι' αυτό, όπως υπογράμμισε, ότι δεν θα δίνει συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά θα ενημερώνει με ανακοινώσεις τους δημοσιογράφους.

Επιτέθηκε, επίσης, κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αναρωτώμενος πώς είναι δυνατόν πριν διασταυρωθεί η «είδηση» να γίνονται πολιτικές δηλώσεις.

Σχετικές ειδήσεις