ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάνη: Θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ αν δεν αλλάξουμε – Ζητώ έκτακτο συνέδριο

Μπακογιάνη: Θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ αν δεν αλλάξουμε – Ζητώ έκτακτο συνέδριο

Την πιο σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά άσκησε η βουλευτής της ΝΔ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του τόσο κατά την περίοδο διακυβέρνησης όσο και κατά την προεκλογική περίοδο.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε κατά την ομιλία της στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής την ανάγκη ριζικών αλλαγών στη Νέα Δημοκρατία κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη φιλελεύθερη παράταξη.

«Αν δεν αλλάξουμε θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ», τόνισε το ηγετικό στέλεχος της ΝΔ και ζήτησε ανοιχτά έκτακτο συνέδριο όπου θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ηγεσίας.

«Η ΝΔ πρέπει να πάει σε ανασυγκρότηση. Η κυβέρνηση έκανε έργο και αυτό πιστώνεται η ΝΔ. Κάναμε λάθη, κάναμε στροφές στο λαϊκιστικό, εθνικιστικό χώρο και εγκαταλείψαμε το μεσαίο χώρο. Το αντιμνημονιακό μέτωπο που στήθηκε το Μάιο του 2010 σκίαζε την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ», είπε η κ. Μπακογιάννη ασκώντας σκληρή κριτική στον Α. Σαμαρά.

«Οι παλινωδίες της ΝΔ έχτισαν τους ΑΝΕΛ, ήρθαμε απέναντι από παραδοσιακές κοινωνικές δυνάμεις που στήριζαν τη ΝΔ, υποτιμήσαμε κρίσιμες μάχες όπως οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, υποκύψαμε στο λαϊκισμό σκίζοντας μνημόνια, φήσαμε την υπεράσπιση της κυβερνητικής περιόδου ορφανή. Δεν τολμήσαμε να πάμε ούτε στο debate», είπε η πρώην υπουργός φωτογραφίζοντας τον Α. Σαμαρά. .

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη η ΝΔ να αλλάξει, να αποκαταστήσει την επικοινωνία με όσες κοινωνικές ομάδες την έχασε, να ξεκαθαρίσει την πολιτικής της ταυτότητα και να επιχειρήσει το άνοιγμα τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά.

«Ζητώ έκτακτο συνέδριο. Κύριε πρόεδρε μην το φοβάστε. Είναι η φωνή της βάσης. Όλες οι διαδικασίες διαλόγου πρέπει να καταλήξουν σε συνέδριο γιατί έχει ψήφο η βάση για να αποφασίσει.

Η κ. Μπακογιάννη καταχειροκροτήθηκε όταν είπε πως ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί στο συνέδριο το οποίο θα δώσει οξυγόνο και δύναμη στην παράταξη.

«Αν δεν πάμε στη βάση θα συρρικνωθούμε και θα μπούμε σε μιζέρια και θα έχουμε την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις