ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Δε θέλουμε να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Στ. Θεοδωράκης: Δε θέλουμε να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Έντονα επικριτικός με την κυβέρνηση εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην εκδήλωση για τον ένα χρόνο από τη δημιουργία του κόμματος.

Όπως είπε, το κόμμα του δε θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση: «αν το θέλαμε θα είχε γίνει από την επόμενη μέρα των εκλογών»

«Δημιουργεί θλίψη ότι κάποιοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο σκέφτονται ήδη πως θα δραπετεύσουν από την σκληρή πραγματικότητα» τόνισε επικρίνοντας την κυβένηση.
«Η οικονομία της χώρας δεν πάει καλά. Τα ταμεία είναι άδεια. Οι τράπεζες έχουν στεγνώσει και πνίγουν τις επιχειρήσεις» είπε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε επίσης ότι «Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη. Είμαστε το δέκατο μέλος αυτής της οικογένειας – δεν είμαστε επισκέπτες. Το νόμισμα της Ελλάδας είναι το ευρώ».

Επίσης σχολίασε τις επικρίσεις που δέχτηκε για την ερώτηση που έκανε το κόμμα του στη Βουλή σχετικά με το ΧΥΤΑ Μαυροράχης λέγοντας «λένε ότι ο Μπόμπολας είναι πίσω από την ερώτηση που κάναμε για τα σκουπίδια της Μαυροράχης

Την ίδια ερώτηση με τα ίδια λόγια έκανε και το ΚΚΕ – την ίδια ερώτηση με τα ίδια λόγια έκανε και ο Χουντής στο Ευρωκοινοβούλιο - την ίδια ερώτηση με τα ίδια λόγια κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ του Λαγκαδά».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα της ΕΡΤ είπε «Και το επόμενο μέτρο είναι η αύξηση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ . Θα συμβεί αυτή την εβδομάδα – δεν είναι αστείογια να τους χωρέσει όλους η ΕΡΤ και τους τωρινούς και τους προηγούμενους και τους επόμενους, χωρίς καμία αξιολόγηση, χωρίς καμία μελέτη».

Τέλος είπε ότι «το Ποτάμι, λοιπόν, δεν θα ακολουθήσει τον άγονο δρόμο της δομικής αντιπολίτευσης, που τριάντα χρόνια τώρα υπηρετεί τυφλά το πολιτικό σύστημα. Εμείς είμαστε δημιουργική πολιτική δύναμη».

Σχετικές ειδήσεις