ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το χρονικό μιας κυβέρνησης «βουτηγμένης» στο ψέμα

Το χρονικό μιας κυβέρνησης «βουτηγμένης» στο ψέμα
Το χρονικό των ψεμάτων της κυβέρνησης και οι πικρές αλήθειες για τον Ελληνικό λαό

Ανακόλουθη και υποκριτική! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η κυβέρνηση, που θεωρεί ότι οι Έλληνες ζουν στη χώρα των «Λωτοφάγων» και ξεχνούν σύντομα τα τερατώδη ψέματα των μελών της.

Άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν τους τελευταίους 18 μήνες προχωρώντας στη λήψη σκληρών μέτρων, που «γονάτισαν» τους Έλληνες και την οικονομία, διαλύοντας ταυτόχρονα την κοινωνική συνοχή.

Οφείλουμε να «φρεσκάρουμε» την μνήμη των κυβερνώντων για το τι έπραξαν από τη στιγμή που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας αλλά και να παραθέσουμε στους αναγνώστες μας τα ψέματά της τα οποία δεν είναι και λίγα.

Τον Μάιο του 2010 σε συνέντευξή του στον Σκάι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωνε ότι, δεν θα είναι αυτός ο υπουργός Οικονομικών που θα έπαιρνε νέα σκληρά μέτρα.

Λίγες μέρες αργότερα ανακοινώνονται: "ψαλίδι" σε 13η-14η σύνταξη, σύνταξη στα 65 για άνδρες και γυναίκες, αύξηση ΦΠΑ από 21% σε 23% και από 10% σε 11%.

Στις 30 Αυγούστου του 2010 ο κ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωνε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega ότι, δεν θα υπάρξει περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση για τα νοικοκυριά.

Την 1η Ιανουαρίου του 2011 ανακοινώνεται νέα αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13%.

Από το βήμα της ΔΕΘ στις 12 Σεπτεμβρίου του 2010, ο πρωθυπουργός ξεκαθάριζε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Στις 5 Οκτωβρίου ο κ. Παπακωνσταντίνου από το «παράθυρο» του Mega ισχυριζόταν πως το χρέος θα επιβαρυνθεί ελάχιστα το 2010.

Στις 7 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι, το έλλειμμα θα κλείσει σύμφωνα με τον στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση και δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

Στις 21 Οκτωβρίου ο κ. Παπανδρέου έλεγε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και καμία νέα αύξηση φορολογικών συντελεστών.

Στις 25 Οκτωβρίου στη διακαναλική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός είχε πει, πως αρκετά πλήρωσε ο ελληνικός λαός, ο μισθωτός και ο συνταξιούχος. Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Στις 29 Νοεμβρίου ο κ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο Mega θριαμβολογούσε για τα αποτελέσματα του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

Στις 22 Δεκεμβρίου κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι, αφήνουμε πίσω μας τα σκληρά μέτρα και μπροστά μας έχουμε μόνο ιστορικές παρεμβάσεις που καταργούν προνόμια λίγων.

Στις 12 Ιανουαρίου του 2011 αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ έως και 11,6%.

Στις 17 Φεβρουαρίου ο κ. Παπανδρέου λοιδορούσε όσους έλεγαν πως το μνημόνιο δεν βγαίνει, το έλλειμμα αυξάνεται και θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Στις 4 Μαρτίου ο πρωθυπουργός έλεγε και πάλι «Όχι νέα μέτρα» που θα κόβουν μισθούς και συντάξεις.

Στις 25 Μαρτίου ο κ. Παπανδρέου ισχυριζόταν από τις Βρυξέλλες ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για την Ελλάδα.

Τον Απρίλιο του 2011 ανακοινώνεται το αναθεωρημένο έλλειμμα για το 2010 στο 10,5%. Λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα 3 δισ. ευρώ.

Στο βίντεο που ακολουθεί παραθέτονται 12 ψέματα της κυβέρνησης.