ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Τι συμφωνήθηκε στο Brussels Group

Κυβέρνηση: Τι συμφωνήθηκε στο Brussels Group

Ο τρόπος διαπραγματεύσεων στο Brussels Group συμφωνήθηκε χθες, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, το Brussels Group θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται, θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Η πρώτη συνάντηση των τεχνικών επιτροπών στις Βρυξέλλες, ήταν μαραθώνιας διάρκειας, καθώς ξεκίνησε στις 3 μετά το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν, οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δεν θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους, προσθέτουν οι ίδιες πηγές και ανακοινώνουν ότι αύριο (Πέμπτη 12 Μαρτίου) θα έρθει στην Αθήνα η τεχνική ομάδα που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, ενώ τη Δευτέρα θα έρθει τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με ορίζοντα τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας.

Στο Μέγαρο «Καρλομάγνος» στις Βρυξέλλες, παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη και οι Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν).

Σχετικές ειδήσεις