ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Παρίσι και Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας

Σε Παρίσι και Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας

Με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία συναντάται σήμερα, Πέμπτη (12/03/2015) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι, όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Οργανισμού για τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται στην Ελλάδα. Επόμενος σταθμός την Παρασκευή οι Βρυξέλλες για διαδοχικές συναντήσεις με τους Μάρτιν Σουλτς και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και με τον Μανώλη Γλέζο.

Ο πρωθυπουργός φθάνει στη γαλλική πρωτεύουσα απόψε το βράδυ.

Στη συνάντηση με τον Άνχελ Γκουρία πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία και εν συνεχεία θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου απαντώντας και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει από το Παρίσι για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημόσια διοίκηση για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.

Την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (08:30 Μάρτιν Σουλτς), τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (09:30) και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο (11:30).

Έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού την Παρασκευή με τον κ. Γιούνκερ έχει αναδειχτεί σε πολύ κρίσιμη για το μέλλον των σχέσεων της χώρας μας με την Ε.Ε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός προσδοκά ότι από αυτή τη συνάντηση θα προκύψουν σημαντικότατες εξελίξεις, που αφορούν και στην εν εξελίξει κρίσιμη διαπραγμάτευση, όπως συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurogroup.

Ρoή Ειδήσεων