ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες ο Α. Τσίπρας για τις συναντήσεις με Γιούνκερ και Σουλτς

Στις Βρυξέλλες ο Α. Τσίπρας για τις συναντήσεις με Γιούνκερ και Σουλτς

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή (13/03/2015), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συναντηθεί, το πρωί, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού την Παρασκευή με τον κ. Γιούνκερ έχει αναδειχτεί σε πολύ κρίσιμη για το μέλλον των σχέσεων της χώρας μας με την Ε.Ε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός προσδοκά ότι από αυτή τη συνάντηση θα προκύψουν σημαντικότατες εξελίξεις, που αφορούν και στην εν εξελίξει κρίσιμη διαπραγμάτευση, όπως συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, επίσης και με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο.

Την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.

Οι δύο άνδρες υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Γιούνκερ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά το Eurogroup που έγινε την Δευτέρα, εξηγώντας ότι δεν επιθυμούσε να υπάρχουν παράλληλες διαπραγματεύσεις τη στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των εταίρων-πιστωτών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sontag, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως βρίσκεται σε τακτικότατη επικοινωνία με την Αθήνα.

Παρακουθήστε ζωντανά τις εξελίξεις από το EbS:

Σχετικές ειδήσεις