ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σουλτς: Πρέπει να βρεθεί άμεσα χρηματοδότηση για την Ελλάδα

Σουλτς: Πρέπει να βρεθεί άμεσα χρηματοδότηση για την Ελλάδα

Το μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας απασχόλησε, μεταξύ άλλων, τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Αμέσως μετά τις επίσημες κοινές δηλώσεις που έκαναν οι δύο πολιτικοί, ο κ. Σουλτς πήγε στους δημοσιογράφους και τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να βρεθεί άμεσα χρηματοδότηση για την Ελλάδα.

«Υπάρχουν εντάσεις πάντα μεταξύ χωρών. Υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και «μεταφράσεις» για τις αποφάσεις που ελήφθησαν», παραδέχτηκε ο Μάρτιν Σουλτς μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό. «Αυτό θα το αντιμετωπίσουμε και θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις εντάσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αισιόδοξος ότι οι όποιες παρατηρήσεις θα διευθετηθούν».

«Η Ελλάδα άρχισε να καλύπτει τις υποχρεώσεις της. Κάνουμε αυτό που δεσμευτήκαμε και θέλουμε και οι εταίροι να κάνουν το ίδιο. Οι παρεξηγήσεις θα λυθούν και θα προχωρήσει η συμφωνία που κάναμε τις 20 Φεβρουαρίου», είπε από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός.

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι οι αποφάσεις παίρνονται στο Eurogroup έστειλε ο επικεφαλής της Κομισιόν και ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως σήμερα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δυο άνδρες έκαναν δηλώσεις πριν από την συνάντηση.

«Θα συζητήσουμε τα θέματα που υπάρχουν στο τραπέζι. Η Κομισιόν πάντα θέλει να βοηθά», είπε o Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, αλλά συμπλήρωσε ότι «δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδο στις εξελίξεις τις τελευταίες εβδομάδες. Πρέπει όμως να συμβεί αυτό».

«Δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία. Θέλω οι Ευρωπαίοι να δουλέψουν μαζί», τόνισε ο επικεφαλής της Κομισιόν ξεκαθαρίζοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup.

«Συζητούμε με την Ευρώπη για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Συζητώ με φίλους της Ελλάδας και πιστεύω ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση τα προβλήματα λύνονται», είπε από την πλευρά του Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις