ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπούλιας σε Παυλόπουλο: Η νέφωση είναι πυκνή και χαμηλή αλλά είστε ιδανικός Πρόεδρος

Παπούλιας σε Παυλόπουλο: Η νέφωση είναι πυκνή και χαμηλή αλλά είστε ιδανικός Πρόεδρος

Τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας.

"Είναι πολύ σημαντικό για μένα που σας παραδίδω τη σκυτάλη. Θα είστε ένας ιδανικός πρόεδρος", είπε ο Κάρολος Παπούλιας απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο.

"Το Προεδρικό Μέγαρο σας είναι οικείο καθώς υτπηρετήσατε δύο σπουδαίους προέδρους, τον κ. Καραμανλή και τον κ. Στασινόπουλο και έχετε σημαντική πείρα. Αλλά παράλληλα υπήρξατε εξαίρετος πανεπιστημιακός δάσκαλος. Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη περίοδο, η νέφωση είναι πυκνή και χαμηλή. Τα διακυβεύματα είναι πολλά αλλά είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε", είπε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

«Πρώτιστο μέλημα είναι η εθνική συνεννόηση και είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ότι μπορείτε για να τεθεί ένα στέρεο θεμέλιο εθνικής συνεννόησης» ανέφερε απευθυνόμενος στον νέο Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο.

Στον δύσκολο αγώνα που δίνει η χώρα και ο οποίος όπως είπε δεν είναι αγώνας ενός λαού αλλά ένας αγώνας για την Ευρώπη αναφέρθηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

"Είναι εξαιρετική τιμή που σας διαδέχομαι. Γνωριζόμαστε από παλιά. Έχουμε μοιραστεί κοινούς αγώνες και μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες", είπε ο κ. Παυλόπουλος στον κ. Παπούλια.

"Είναι ανάγκη να καταπολεμήσουμε τις μάστιγες της ανεργίας και της φτώχειας", τόνισε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζοντας πως ο κ. Παπούλιας άσκησε τα καθήκοντά του κατά τρόπο άψογο.

«Η μεγάλη τιμή έχει μετατραπεί σε μεγάλη ευθύνη οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε ώστε να βγει ο τόπος από την κρίση» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.