ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκάμπριελ: Φτάνει πια! Περιμένουμε σεβασμό και ευπρεπή συμπεριφορά

Γκάμπριελ: Φτάνει πια! Περιμένουμε σεβασμό και ευπρεπή συμπεριφορά

Υπό τον τίτλο «ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ασκεί κριτική στην επίθεση Καμμένου» και υπότιτλο «Ο επικεφαλής του SPD προς την κυβέρνηση της Ελλάδας: Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι», η εφημερίδα BILD δημοσιεύει συνέντευξη του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην οποία ο Αντικαγκελάριος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά περιμένει «σεβασμό και ευπρεπείς τόνους συμπεριφοράς».

Ο κ. Γκάμπριελ επισημαίνει ότι έχει κάθε κατανόηση για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση υποβάλλει δικές της προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης, αλλά τονίζει: «Δεν έχω πλέον καμία απολύτως κατανόηση για τις συνεχείς επιθέσεις στην Γερμανία και τις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές προς τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης».

Θεωρεί ότι το ποτήρι ξεχείλισε και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά, φτάνει πια! Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Δεν μπορείς να φέρεσαι έτσι στον άλλον! Θέλουμε όλοι μια κοινή λύση και βοήθεια για την Ελλάδα. Και θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι έχουν αναλάβει για αυτό στο παρελθόν ρίσκο δισεκατομμυρίων ευρώ».

Σημειώνει ακόμη ότι μπορεί κανείς να συζητήσει λογικά για τους όρους υπό τους οποίους δόθηκε αυτή η βοήθεια και προσθέτει: «Δεν ζητάμε πολλά, να περιμένουμε στην συζήτηση για οικονομική βοήθεια σεβασμό και έναν ευπρεπή τόνο συμπεριφοράς».

Σχετικές ειδήσεις