ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαπαβίτσας: Με δεσμεύει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Λαπαβίτσας: Με δεσμεύει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Σε διευκρινίσεις για τις χθεσινές (15/3) δηλώσεις του στη Bild, όπου τάχθηκε υπέρ της συντεταγμένης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ "χωρίς να στάξει αίμα στο χαλί", έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

Μιλώντας στο Mega είπε σχετικά πως "δήλωσα ότι αν χρειαστεί να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ μπορεί να γίνει με αναίμακτο, συναινετικό και ομαλό τρόπο", υποστηρίζοντας ότι "βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια πίεση εχθρική, που τη νιώθουμε σε όλα τα επίπεδα, ρευστότητας, χρηματοδότησης κοκ" και "πρέπει ως χώρα επιτέλους να κάνουμε μια ψύχραιμη συζήτηση για όλα τα ενδεχόμενα".

Ερωτηθείς, από το Mega, ξεκαθάρισε ότι τον δεσμεύει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ως οικονομολόγος, όπως είπε, εξετάζει όλες τις εκδοχές.
"Πρέπει να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας μέσα στο πλαίσιο του ευρώ, όπως έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο μέτρο που αυτό αποδεικνύεται δύσκολο, στο μέτρο που έχουμε αντιπαλότητες, στο μέτρο που έχουμε πιέσεις απ΄έξω οφείλουμε να κάνουμε δημόσια συζήτηση για όλα τα ενδεχόμενα", σημείωσε.

Kαταλήγοντας ο κος Λαπαβίτσας, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και προσπαθεί να το υλοποιήσει μέσα στο πλαίσιο του ευρώ. "Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε δημόσια συζήτηση, ούτε σημαίνει ότι θα αποφεύγουμε ορισμένα θέματα όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα και το έχουμε πληρώσει".

Σχετικές ειδήσεις