ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπολίτευση κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου

Αντιπολίτευση κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου

H σύσταση Επιτροπής Ελέγχου του Λογιστικού Χρέους με απόφαση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου δημιούργησε νέες εντάσεις.

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ακόμα κι από τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΧΑ σημειώνεται πως «πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι ο λογιστικός έλεγχος και η διαγραφή του παράνομου χρέους, καθώς και η αντίσταση στην τοκογλυφική πολιτική των δανειστών στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρως υποταχθεί».

Από την πλευρά της η ΝΔ αναφέρει: «Η κ.Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για το εθνικό κοινοβούλιο. Παραβιάζει συστηματικά κάθε έννοια διαλόγου και διακομματικής συνεννόησης, όπως ίσχυε από το 1974 μέχρι και την ανάδειξή της στο αξίωμα της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Oι σημερινές της εξαγγελίες για την σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους μας κάνουν και αναρωτιόμαστε: ποιος δίνει την κατεύθυνση σ' αυτή την κυβέρνηση; Ο κ. Τσίπρας ή η κυρία Κωνσταντοπούλου;»

Το Ποτάμι αναρωτιέται: «Προσχώρησε στους ΑΝ.ΕΛ η Πρόεδρος της Βουλής;» και στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να υποκαταστήσει και τον Γιάνη Βαρουφάκη! Και στο νέο της ρόλο ως υπερυπουργός Οικονομικών, υιοθετεί την ατζέντα Καμμένου. Τη στιγμή, που ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δε μιλούν για κούρεμα του χρέους, η Πρόεδρος της Βουλής συγκροτεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και εξακολουθεί να μιλάει για "επονείδιστο χρέος".

«Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει την ελληνική θέση. Το Ποτάμι υποστήριζε και υποστηρίζει ότι πρέπει να διαπραγματευθούμε τη μείωση του χρέους. Η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, η επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής, η περίοδος χάριτος ώστε να δοθεί χρόνος στην ελληνική οικονομία να ανασάνει, είναι μέρος αυτής της διαπραγμάτευσης.».