ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας σε πολιτικό πλαίσιο (video)

Σακελλαρίδης: Να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας σε πολιτικό πλαίσιο (video)

Την επιθυμία της κυβέρνησης να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα σε πολιτικό πλαίσιο διατράνωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν έχει τελειώσει η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ερωτηθείς αν πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της προηγούμενης δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ήταν σαφής: «Δεν προκύπτει απ' αυτή τη συμφωνία ότι μιλάμε για συνέχιση της προηγούμενης κατάστασης. Αν ήταν να συνεχίσουμε την προηγούμενη κατάσταση να μην τραβιόμασταν σε τρία Eurogroup. Εμείς θα πάμε στην πενταμερή συνάντηση με σκοπό να βρεθεί μια λύση. Δεσμευόμαστε από μια λαϊκή εντολή. Δεν είναι ένα πείσμα, δεν είμαστε μικρά παιδιά που είπαμε κάτι και δεν θέλουμε να το πάρουμε πίσω για να μην κακοχαρακτηριστούμε», σημείωσε, ενώ σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και την ερχόμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, συμπλήρωσε: «Για να υπάρχει μια πολιτική λύση έχει σημασία να τοποθετηθούν και οι ηγέτες κάποιων σημαντικών χωρών».

«Nα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας σε ένα πλαίσιο πολιτικό. Θέλουμε να ξεκαθαριστεί η κατεύθυνση και το πλαίσιο. Δεν είναι δυνατόν να έχει ληφθεί μια απόφαση. Δεν υποτιμάμε τις τεχνικές επιτροπές», συνέχισε ο κ. Σακελλαρίδης για να ξεκαθαρίσει πως «δεν έχει τελειώσει η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. Και βέβαια ισχύει. Απ' τη δική μας πλευρά καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες. Υπερασπιζόμαστε τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη και τις μεταρρυθμίσεις. Θέλω να πιστεύω ότι δεν την υπονομεύει κανένας. Αυτό που ζητάμε είναι να γίνει η συζήτηση στο περιθώριο του Συμβουλίου Κορυφής ώστε να ξεκαθαρίσει πώς εφαρμόζεται η συμφωνία».

Σχετικά, δε, με το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μην αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της, απάντησε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πληρώσουμε τις χρηματοδοτικές μας υποχρεώσεις. Σήμερα έχουμε μια δημοπρασία εντόκων γραμματίων και ελπίζουμε ότι ο ΟΔΔΗΧ θα καταφέρει να τα αντλήσει».

Αναφερόμενος στη ρευστότητα, ο κ. Σακελλαρίδης παραδέχθηκε πως «υπάρχουν προβλήματα ρευστότητας, είναι γνωστά και επειδή πολλές φορές η ρευστότητα χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης, στην πενταμερή θέλουμε να θέσουμε και το κοινό πλαίσιο για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση», ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε: «Είναι ζήτημα κοινωνικού και οικονομικού ορθολογισμού. Δεν βρίσκουμε λογική σε μία τέτοια οικονομική πολιτική. Πόσο ακόμα να σφίξουμε το ζωνάρι;».

Σχετικές ειδήσεις