ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνος Καμμένος: Η προηγούμενη κυβέρνηση διαπραγματευόταν στα τέσσερα

Πάνος Καμμένος: Η προηγούμενη κυβέρνηση διαπραγματευόταν στα τέσσερα

Σκληρές απαντήσεις έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Καμμένος απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κράτησε όρθια τη χώρα – απάντησε τα ακόλουθα: «Κρατήσατε όρθια τη χώρα διότι είχατε υπουργούς στα τέσσερα».

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον Βενιζέλο να σταματήσει να στέλνει επιστολές σε Ευρωπαίους αξιωματούχους διότι κάνει κακό στη χώρα.

«Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τον πρόεδρο ΠΑΣΟΚ να τον παρακαλέσω να σταματήσει τις επιστολές, γιατί το αποτέλεσμα αντίθετο από αυτό που περιμένει. Το σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται κατά κυβέρνησης, ο ένας λέει θα πάρουμε τα μέτρα της Κύπρου, ο κ. Σουλτς βγαίνει και λέει ποιοι θα κυβερνούν σε αυτό τον τόπο κατά παράβαση κάθε δημοκρατικής αρχής. Καλύτερα να σταματήσει να αλληλιογραφεί και να απαντήσει σε αυτή την αίθουσα, ποιος έφερε την ανθρωπιστική κρίση, ποιανού πολιτική έφερε την ανθρωπιστική κρίση. Η πολιτική υφεσης, εσωτερικής υποτίμησης, φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, αντί να βοηθήσει στη μείωση, οδήγησε στο να ξεύγει το έλειμμα, τριπλασίασε το χρέος, 60% άνεργοι, εξαθλίωσε εργασιακά δικαιώματα» είπε, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Καμμένος είπε ότι αυτή την πολιτική, «ο ελληνικός λαός αποφάσισε να την αλλάξει και θα αλλάξει είτε σας αρέσει, είτε όχι γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με κυρίαρχο ελληνικό κράτος».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: «Η χώρα - λέει ο Βενιζέλος - ήταν όρθια... Ναι αλλά διαπραγματευόταν έχοντας υπουργούς στα τέσσερα. Αυτή η κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται όρθια, δεν πρόκειται να εκτελέσει άλλου εντολές από αυτούς που έχει δώσει ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Καμμένος, πάντα απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο ισχυρός είναι αυτός που έχει δίκιο: «Άκουσα να λέει ισχυρός είναι αυτός που έχει τα λεφτά, όχι δεν είναι αυτός, ισχυρός είναι αυτός έχει δίκιο και το δίκαιο το έχει η Ελλάδα. Αυτοί που παραβίασαν διεθνείς συμβάσεις είναι αυτοί που έβαλαν μηχανισμό στήριξης, τρίτους μηχανισμούς όπως το ΔΝΤ.

Αυτοί που σταμάτησαν δανεισμό με euribor και έβαλαν τη χώρα να δανείζεται με 7-8% επιτόκιο, οι τοκογλύφοι... Ισχυροί είναι αυτοί που δεν παραδίδουν εθνική κυριαρχία της χώρας, προστατεύουν τον λαό βάση του συντάγματος και των διεθνών κανονισμών. Ισχυρή είναι αυτή η κυβέρνηση γιατί έχει τη στήριξη του 80% του ελληνικού λαού. Εμείς είμαστε οι μικρότεροι εταίροι αυτής κυβέρνησης και θα τη στηρίξουμε μέχρι τέλος, απέδειξε ότι διαπραγματεύεται όρθια, ασκεί εντολές και λειτουργεί προς όφελος του λαού και μόνον».

Τέλος ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε όλα τα λάθη που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση τονίζοντας:

«Ποιο κούρεμα έγινε στο δημόσιο χρέος, αν κουρεύτηκε πως γίνεται να είναι διπλάσιο μετά;

Κουρέψατε μόνο την Ελλάδα: ταμεία, πανεπιστήμια νοσοκομεία, διαλύσατε κοινωνικό ιστό της χώρας. Κουρέψατε την Ελλάδα γνωρίζοντας ποια ομόλογα θα κουρευτούν και λειτουργώντας με την Τράπεζα της Ελλάδας... Ποιος δανειστής κουρεύτηκε και πότε; Και γιατί τώρα το χρέος της χώρας είναι μεγαλύτερο από πριν;

Ποια πολιτική σας πέτυχε όταν σε όλους τους τομείς πάμε στην καταστροφή; Θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι αυτό που επιβάλλεται αυτή τη στιγμή είναι με την ψήφο σε αυτά τα νομοσχέδια να αποδείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι σαν έθνος να πάμε μπροστά. Έχουμε μαζί μας το λαό και πορευόμαστε με βάση τη νομιμότητα. Είμαστε κυρίαρχο κράτος και δεν λαμβάνουμε εντολές. Σας καλώ να αγνοήσετε τις εντολές που δίνουν οι δανειστές. Ας εμφανιστούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά, σαν ενωμένο Έθνος που ζητά το δίκιο του, όπως προκύπτει από διεθνείς συνθήκες σε μια Ευρώπη που σέβεται τη λαϊκή κυριαρχία της χώρας. Επιτέλους σε αυτή τη χώρα τις κυβερνήσεις τις εκλέγουν οι πολίτες και δεν τις επιβάλουν τα αφεντικά του κάθε κόμματος».

Σχετικές ειδήσεις